Tongeren start en aankomst van nieuwe Ronde van Limburg

Print
Zoals eerder bekend wordt er volgend jaar opnieuw een Ronde van Limburg gereden. Nu raakte ook bekend dat die plaatsvindt op Hemelvaartdag (17 mei) met start en aankomst in Tongeren. Op een kleine strook in Wallonië na wordt de wedstrijd volledig op Limburgs grondgebied gereden.

De nieuwe Ronde heeft een 1.2-niveau en bestaat uit twee lussen met telkens een doortocht in Tongeren om te eindigen met vier plaatselijke ronden. De eerste lus van ongeveer twee uur doet o.a. Hasselt aan. De tweede van één uur presenteert een paar hellingen en een serieuze kasseistrook in de buurt van Bilzen en Aldenbiezen.

De finale tenslotte wordt gereden via vier lokale ronden met telkens de klim van Kolmont. De aankomst ligt op het einde van een hellende strook bij het binnenrijden van Tongeren.

Gilbert, Boonen, Vansummeren, Vanendert, Wyants en Hermans zullen er niet bij zijn in de eerste editie. De nieuwe Ronde vroeg immers 1.2-niveau aan. Dat impliceert dat geen ProTourploegen mogen starten.

Procontinentale teams zoals Landbouwkrediet, Veranda’s Willems en Topsport Vlaanderen zullen wel van de partij zijn. Ook continentale ploegen waaronder de veldritteams en nationale selecties zijn welkom.

NT

MEEST RECENT