Burgemeester Van Tichelt: "Hopelijk wint Essenaar"

Burgemeester Van Tichelt: Hopelijk wint Essenaar

Burgemeester Van Tichelt: "Hopelijk wint Essenaar"

Print
Zaterdag viert de GvA-trofee feest. En de feestvarkens wonen in Essen. Want als enige zijn zij sinds jaar één en zonder onderbreking van de partij. Wij tellen de hele week af.

Burgemeester Gaston Van Burgemeester Gaston Van Tichelt zal zaterdag vanaf ‘s ochtends present zijn. “Deels als supporter, maar deels ook als burgemeester om te zien dat alles goed verloopt.”

Essens eerste burger heeft niets dan lof voor de organisatie. “Heel de gemeenschap leeft mee, zeker nu we met Meeusen, Stybar en toch ook nog een beetje Bart Aernouts drie Essenaren hebben die in aanmerking komen voor de zege. Ik ben er dan ook zeker van dat het zaterdag weer een sympathiek volksfeest zal worden.”

De gemeente geeft de nodige ondersteuning. “Maar Michel Wuyts in de uitzending als Michel Wuyts in de uitzending één keer zegt dat het fijn wandelen is in Essen, dan is onze inspanning al terugbetaald”, lacht Van Tichelt. “Deel uitmaken van de GvA-trofee is het visitekaartje van onze gemeente. Qua marketing kan dit tellen. En bovendien voert jullie krant vanuit de provincie met 25 bussen toeschouwers aan. Waarvoor onze dank!”

Met al dat sportief talent heeft de burgervader zijn pronostiek al klaar. “Ik hoop dat er een Essenaar wint”, klinkt het optimistisch. “Al vrees ik dat met al die regen de kansen van Tom Meeusen er kleiner op worden. Ach, iemand van Kalmthout zou ook al goed zijn. Eigenlijk kan heel het podium bestaan uit streekrenners.”

Mocht er zaterdag een Essenaar winnen, dan is het hek van de dam. “Vermoedelijk ga ik dan toch een pintje meer drinken”, klinkt het. “Maar zondag breng ik, ook al in Essen, een bezoek aan het Kerstbierenfestival. Dat is toch een zwaar weekend.”

GVDL

Meer sportnieuws