Seniorengids is sluikreclame voor het gemeentebestuur

Print
Kontich - In de begroting voor 2012 voorziet het gemeentebestuur de uitgave van een seniorengids, een jongerengids en een bedrag om de huisstijl op te frissen. Joost Fillet (Groen!) vindt dat dit verdacht veel lijkt op verkiezingspropaganda.
"Voor de seniorengids staat er 10.000 euro in het budget ingeschreven, voor de jongerengids ongeveer de helft van dit bedrag," zegt Joost Fillet (Groen!). "Volgend jaar is het een verkiezingsjaar. Ik vrees dat er op deze manier overheidsgeld gebruikt wordt voor electoraal getinte publicaties."

Schepen van Communicatie Luc Abrams (Open VLD) is het niet eens met de kritiek: "We zijn ons ervan bewust dat er een sperperiode zal zijn naar aanleiding van de verkiezingen, maar deze projecten kaderen in ons algemeen communicatieplan. Het herwerken van de huisstijl past in een planning die we gemaakt hebben bij de start van deze legislatuur.
Eigenlijk hadden we ook nog een nieuwe, algemene infogids gepland, maar die gaan we uitstellen."

Op de vraag van Fillet waarom de seniorengids dubbel zo duur is, heeft Abrams een eenvoudig antwoord: "Omdat die dubbel zo dik is!"

Philippe Desmet
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio