Gewapende man pleegt overval op tankstation Van Raak

Print
Ravels - De vrouwelijke pompbediende van het tankstation Van Raak in Weelde stond donderdag net voor de sluitingstijd van 18u oog in oog met een man die dreigde met een wapen. De pompbediende bleef ongedeerd maar was na de overval wel zwaar onder de indruk.
"De man heeft haar bedreigd met een vuurwapen en ze moest hem het geld uit de kassa overhandigen", zegt Peter Van Raak, zaakvoerder van benzinestations Van Raak. "Hoe groot de buit juist is, kan ik niet zeggen. We bekijken of het mogelijk is om aan het tankstation meer veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals camerabewaking."

Enkele ploegen van de lokale politie Kempen Noord-Oost (Keno) kwamen donderdagavond ter plaatse om de omgeving van het tankstation uit te kammen. Heel wat combi's vatten ook post op strategische punten in het dorp en de politie gebruikte speurhonden om sporen van de dader te traceren. Na een intensieve zoekactie in de buurt bleek dat de overvaller al gevlucht was.

Het zou gaan om een man van ongeveer 1,60 meter groot met zwarte krulharen. Hij zou na de overval te voet zijn gevlucht naar het achterliggende Eykantpad. Hoogstwaarschijnlijk is de man daar in een klaarstaande vluchtwagen met een kompaan gestapt. De auto met de daders kon ontkomen en is mogelijk naar Nederland gevlucht.

Van Raak baat in de Kempen in totaal een tiental benzinestations uit en bevoorraadt ook nog veertig andere stations in de provincies Antwerpen, Limburg en Luik.

De voorbije jaren bleef Van Raak niet gespaard van inbraken of ramkraken in benzinestations. Eind 2008 hebben inbrekers drie keer in een maand tijd het benzinestation van Van Raak op Grens in Poppel (Ravels) bezocht. Ze hadden het toen vooral gemunt op tabak in de shop van het tankstation.

BvdL
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio