Het Steen wordt een bijhuis van jeugdtheater Het Paleis

Het Steen wordt een bijhuis van jeugdtheater Het Paleis

Het Steen wordt een bijhuis van jeugdtheater Het Paleis

Print
Antwerpen - Jeugdtheater HetPaleis palmt vanaf maart 2012 het Steen in. De oude burcht wordt een bijhuis van het gezelschap. De onderhandelingen tussen de stad en het gezelschap zijn bijna rond.

Vanaf eind maart van volgend jaar wordt de oude burcht aan het Steenplein vrijwel zeker een bijkomende locatie van HetPaleis. Er zullen vooral voorstellingen en workshops georganiseerd worden voor kinderen tussen de zes en de twaalf jaar.

Daarvoor zullen vooral de grote zalen uit de jaren vijftig gebruikt worden. Het principe van een bijhuis wordt door HetPaleis nu al toegepast op het Theaterplein zelf. In De Tuin worden eveneens workshops georganiseerd.

Voor het project in het Steen is een bedrag van 260.000 euro uitgetrokken. Dat geld wordt gebruikt voor de artistieke invulling in de oude burcht. Het binnenplein van het Steen blijft, net zoals de helling naar het Noorderterras, vrij toegankelijk voor het publiek.

Het Steen kwam enkele jaren geleden leeg te staan toen het Nationaal Scheepvaartmuseum werd opgedoekt. Die collectie is nu geïntegreerd in het MAS.

Er was vanaf het begin veel protest tegen het afbouwen van het Scheepvaartmuseum en ook de beslissing om van het Steen een ontmoetingsplaats voor jongeren te maken werd niet door iedereen gesmaakt.

PVDP

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio