Tottenham Europees uitgeschakeld ondanks ruime zege

Tottenham Europees uitgeschakeld ondanks ruime zege

Tottenham Europees uitgeschakeld ondanks ruime zege

Print
Op de slotspeeldag in de Europa League viel de grootste verrassing in Groep A waar Tottenham Europees werd uitgeschakeld ondanks een vlotte 0-4-zege. Een overzicht van de andere groepen.

Groep A

In groep A gooiden PAOK Saloniki en Rubin Kazan het op een akkoordje. Bij een gelijkspel stootten beide ploegen door en zo geschiedde. Uiteindelijk werd het 1-1. PAOK Saloniki, de ploeg van Lazlo Bölöni mag als groepswinnaar naar de volgende ronde. Zo is Tottenham Europees uitgespeeld, ondanks een vlotte 0-4-zege bij Shamrock dat hun Europese campagne afsluit met nul punten.

Groep C

Ook in deze poule waren alle plaatsjes voor de volgende ronde al verdeeld voor de slotspeeldag werd afgewerkt. PSV Eindhoven en Legia Warschau plaatsten zich ten koste van Hapoel Tel-Aviv en Rapid Boekarest. PSV, dat al zeker groepswinnaar was, klopte gisteren Rapid Boekarest met 2-1. Hapoel, dat dus al uitgeschakeld was, versloeg thuis Warschau met 2-0.

Groep G

Metalist Kharkiv was al zeker van groepswinst in groep G. Op de laatste speeldag speelde het 1-1 gelijk tegen AZ Alkmaar. Die Nederlandse ploeg stoot ook door naar de knock-outfase. Austria Wenen was het kind van de rekening. Het won weliswaar met 2-0 Malmö, maar eindigt na AZ omwille van een slechter doelpuntensaldo.

Groep I

De Schotse voetbalclub Cetic Glasgow heeft niets meer te zeggen in de Europa League. Gisteren hield het Udinese op een 1-1-gelijkspel. De Italianen stoten samen met Atletico Madrid door in groep I. Zij wonnen op hun beurt vlot met 3-1 van Rennes. Voor de match was Atletico al zeker van kwalificatie en liet enkele basisspelers rusten, waaronder doelman Thibaut Courtois.

Foto Reuters: Tottenham-spelers vieren hier nog één van hun vier doelpunten, maar na de wedstrijd bleef alleen nog ontgoocheling over

MEER VOETBALNIEUWS