Stad kwaad voor chaos bij plaatsing nieuwe schuilhuisjes

Print

Stad kwaad voor chaos bij plaatsing nieuwe schuilhuisjes

Antwerpen - De stad Antwerpen schreef al 81 gemeentelijke administratieve boetes uit voor slordige en onveilige werven van de schuilhuisjes aan busen tramhaltes. Het gaat om een bedrag van 20.000 euro.

JC Decaux en Clear Channel moeten normaal vandaag rond zijn met het plaatsen van de bijna zeshonderd nieuwe schuilhuisjes. Daarmee kregen ze al uitstel van de vooropgestelde deadline. “Dagelijks controleerden we alle werven van de schuilhuisjes”, antwoordde Guy Lauwers (sp.a), schepen van Stadsen Buurtonderhoud, op vragen van Erwin Pairon (Groen!) en Eva Mangelschots (sp.a).

“Elke dag stuurden we tien meldingen van zaken die niet correct waren, zoals slechte signalisatie, onveilige situatie of vuil. In de meeste gevallen werd dit door de aannemer direct verholpen. Toch waren we verplicht om 81 GASboetes uit te schrijven, samen goed voor meer dan 20.000 euro.”

In gebreke

De stad Antwerpen heeft JC Decaux en Clear Channel al in gebreke gesteld. Decaux hield zich niet aan de afgesproken planning. Clear Channel had een aantal zaken niet goed afgewerkt. Afgelopen maandag stelde het stadsbestuur Clear Channel voor de derde maal ingebreke.

“Wij zullen niet aanvaarden dat de timing van 16 december niet wordt gehaald”, zegt Lauwers. “Clear Channel stuurde nu een planning door waarbij ze ons verzekeren dat alles tijdig zal klaar zijn. Zaterdag sturen we een controleur op pad. Als de werven er nog steeds slecht bijliggen, dan krijgt Clear Channel vijftien dagen de tijd om in te halen. Daarna zal er per niet geplaatst en onafgewerkt schuilhuisje een boete 150 euro per dag worden opgelegd.”

Nieuwe schuilhuisjes

In het voorjaar zullen nog dertig tot veertig schuilhuisjes worden geplaatst. Het gaat om plaatsen waar nu nog wegenwerken bezig zijn, zoals het Olympiadekruispunt. Aan de Nationale Bank staan modellen die niet beantwoorden aan wat werd gevraagd. In de Dascottelei en de Montignystraat komen ook schuilhuisjes. Daar stonden er geen.

SVW

Foto's: WH

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio