Maandelijkse strijd in Essen

Maandelijkse strijd in Essen

Maandelijkse strijd in Essen

Print
Essen - De jeugdraad van Essen kwam met het idee om 'De battle der Essense jeugdverenigingen' op te starten. Alle jeugdverenigingen die aangesloten zijn bij de jeugdraad nemen het tegen elkaar op tot er één kampioen overblijft.//
De klassieke jeugdverenigingen (4 chiro's, 2 scoutsen, 2 KLJ's en de KSJ), maar ook de Essense tienerwerking (JOW), het Jeugd Rode Kruis, de speelpleinwerking, vzw Azimuth (organisatie Borderbeats), de Ronde van Essen (stuurgroep Jeugdraad), de stuurgroep van De Roefel en het dagelijks bestuur van de jeugdraad gaan de strijd aan! Elke maand vindt er een 'battle' plaats, waarna er 2 kwartfinales zullen zijn en één finale in oktober 2012. Het idee is enkele weken ontstaan om het tweemaandelijks tijdschrift 'het ei' terug een boost te geven.

Eerste battle op woensdag

Woensdag stonden de eerste twee verenigingen al tegenover elkaar. Het strijdtoneel vindt telkens plaats op het jeugdheem Deken Verbist. Door allerlei proeven waarbij kracht, strategie, kennis van jeugdwerk en speltechnieken worden getest, zullen telkens twee afgevaardigden van Scouts Essen Centrum en Chiro Onze Lieve Vrouw zich aan elkaar moeten meten. Een gezonde mix van denk, doe en ludieke proeven vormen de uitdaging.

Kris Peeters
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio