N-VA zet transfer van Laenens in de koelkast

N-VA zet transfer van Laenens in de koelkast

N-VA zet transfer van Laenens in de koelkast

Print
Antwerpen - De aangekondigde overstap van Marco Laenens van Open Vld naar N-VA gaat voorlopig niet door. “Dit is niet dringend”, laat de N-VA-top weten. Laenens zelf zwijgt.

Vorige week donderdag kondigde de N-VA aan dat het afgelopen weekend aan het nationale partijbestuur zou vragen om de aanvraag tot lidmaatschap van Marco Laenens goed te keuren. Maar uiteindelijk is die vraag toch niet op de agenda gezet.

“Het is niet hoogdringend”, zegt Liesbeth Homans. “Daarom hebben we niet aan het partijbestuur gevraagd om af te wijken van onze statuten. Die bepalen dat wie ontslag neemt uit een andere partij, pas na zes maanden het lidmaatschap van de N-VA kan aanvragen.”

Twijfels over Laenens?

Hoe kan zo’n transfer in enkele dagen al zijn hoogdringendheid verliezen? Volgens goede bronnen zou er bij de N-VA grote ergernis heersen over het functioneren en communiceren van Laenens en zijn boezemvriend Ludo Van Campenhout. Onder meer de bewering van Laenens dat de sp.a hem zou hebben aangeboden om Monica De Coninck op te volgen als OCMW-voorzitter, komt hem nu duur te staan. Die bewering is achteraf door de sp.a in alle toonaarden ontkend.

Laenens zelf blijft voorlopig aan als OCMW-ondervoorzitter zonder partij. Hij reageert met twee woorden: “Geen commentaar.”

Eist Open Vld iets terug?

Open Vld heeft na een schepen (Van Campenhout) nu ook een OCMW-ondervoorzitter (Laenens) verloren. Eist de partij daarvoor niets terug, zoals bijvoorbeeld belangrijke posities bij de ZNA-ziekenhuizen of het Zorgbedrijf? “Dat gaan we pas in januari bespreken”, antwoordt lokaal voorzitter Axel Polis.

Lex Moolenaar

Foto: Sander Genotte

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio