Amrani verbood schoonfamilie om naar huwelijk te komen

Amrani verbood schoonfamilie om naar huwelijk te komen

Amrani verbood schoonfamilie om naar huwelijk te komen

Print
Niemand in Luik begrijpt wat Marie-Hélène B. (36) zag in een crimineel als Nordine Amrani (33). Ze mocht van hem zelfs geen contact meer hebben met haar familie. Maar nu hebben ex-notaris Thierry B. en zijn gezin haar weer in hun armen gesloten.

Marie-Hélène leeft ondergedoken in een buitenverblijf van de familie en probeert een beetje tot rust te komen. “Ze is zwaar in shock en doet niets dan wenen”, zegt haar broer Charles, die een immobiliënkantoor runt op een boogscheut van de Place Saint-Lambert in Luik. Hij was er aan het werk toen zijn schoonbroer er in het wilde weg begon te schieten en minstens drie handgranaten gooide naar onschuldige mensen.

Marie-Hélène - Amrani noemde haar altijd Marie - komt uit een invloedrijke familie. Thierry, haar vader, had tot 1996 een notariskantoor. Broer Philippe werd een succesvol zakenman.

Verpleging

Een beetje tegen de zin van haar ouders ging zij verpleegkunde studeren. Ze werkt momenteel als thuisverpleegkundige voor Aide et Soins à Domicile in Luik. “Een geprezen collega”, luidt het daar. Ze heeft nu voor onbepaalde tijd verlof gevraagd en gekregen.

Eigen familie niet op huwelijk

Vader Thierry B. had gehoopt dat hij zijn enige dochter op een dag naar het altaar zou kunnen leiden. Dat ze zou trouwen met een ‘serieuze’ jongen. Maar de familie van Marie-Hélène werd zelfs niet uitgenodigd voor het huwelijk. Hij wilde geen contact met zijn schoonfamilie en eiste van Marie-Hélène hetzelfde.

“Ze was gek van die man. Nochtans, hij verdiende haar niet”, zegt Charles. Toen Amrani in 2008 in de gevangenis vloog, hoopte de familie dat haar ogen eindelijk zouden opengaan. Maar niets was minder waar.

Schaamte

“Mijn zus schaamt zich nu diep om wat er is gebeurd. Ook al kan ze er zelf niets aan doen. Ze had het echt niet zien aankomen”, zegt Charles.

TG

Foto: Photo News/GVA

MEEST RECENT