Solidaire Mechelaars verkopen soep voor kansarme stadsgenoten

Solidaire Mechelaars verkopen soep voor kansarme stadsgenoten

Solidaire Mechelaars verkopen soep voor kansarme stadsgenoten

Print
Mechelen - In Mechelen vindt dit weekend de jaarlijkse kerstmarkt plaats. Vrijwilligers van de actie 'Mechelen Solidair' verkopen voor het tweede jaar op rij soep. Met hun actie steunen ze kansarme stadsgenoten.
Het kraampje van organisatoren Ferre Lauwerijs, Marc De Witte en Kurt Lauwens bevindt zich op het binnenplein van het stadhuis. "Aan de ingang van de Keldermanszaal, waar de Champagnedagen plaatsvinden. Groter kan het contrast niet zijn", vertelt Ferre. Tijdens de kerstperiode vorig jaar leverde hun actie 3.000 euro op. De zaakvoerder van brasserie-restaurant De Thien Gheboden schenkt 150 liter soep voor de actie.

"Tegelijk verkopen wij voor 3,50 euro ook hart- en handverwarmers, geschonken door mijn werkgever", zegt Ferre. Er zijn ook verschillende optredens. De opbrengst van 'Mechelen Solidair' gaat naar de Sint-Vincentiusvereniging in Mechelen-Noord. Die bedeelt voedselpakketten voor kansarmen, en biedt ook tweedehandskleding aan. Vandaag is het kraampje open van 14 tot 22u, zaterdag van 10 tot 22u, en zondag van 10 tot 20u.

www.mechelensolidair.be SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio