Vriend Elke Wevers verdacht van moord

Print

Vriend Elke Wevers verdacht van moord

Tom Hompes (36) zit in de cel op verdenking van moord op zijn vriendin Elke Wevers (32). Hij antwoordde maandag 'leugenachtig' op twee essentiële vragen tijdens een vrijwillige leugentest. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Vandaag beslist de Tongerse raadkamer of er voldoende aanwijzingen tegen hem zijn.

Bij de vragen 'Weet u iets over de verdwijning van Elke Wevers?' en 'Heeft u iets te maken met haar verdwijning?' zakte Tom Hompes voor de test. De detector gaf aan dat zijn antwoorden - telkens 'neen' - leugenachtig waren. Na de leugentest, die overigens sterk gecontesteerd is in gerechtelijke onderzoeken, werd Hompes opgesloten in de gevangenis van Hasselt. Opmerkelijk is dat hij meteen aangehouden werd op verdenking van moord.

Het Tongerse gerecht is er dus van overtuigd dat Elke Wevers op een gewelddadige manier en met voorbedachtheid om het leven is gebracht. Of de speurders naast de leugentest nog andere elementen hebben die wijzen op zijn betrokkenheid, kon gisteren niet achterhaald worden. Mogelijk komen die vandaag ter sprake tijdens de zitting van de Tongerse raadkamer, waar beslist zal worden over Hompes' verdere aanhouding. Die laatste houdt zijn onschuld staande.

"We hopen op positieve afloop"

Vrienden en kennissen van Tom Hompes reageren vol ongeloof op zijn aanhouding. Veel commentaar willen ze voorlopig niet kwijt.

"Zoals wij Tom kennen, kan het niet dat hij er iets mee te maken heeft", klinkt het. Vast staat dat ze niet hadden verwacht dat het onderzoek naar de verdwijning van Elke, na een jaar in zijn richting zou wijzen. "We zijn erg geschrokken. Maar we hopen nog altijd op een positieve afloop en ook dat hij enkel is aangehouden in het kader van het onderzoek."

NV/HDB

.

Nu in het nieuws