Brusselsesteenweg in Mechelen vandaag opnieuw enkele uren dicht

Brusselsesteenweg in Mechelen vandaag opnieuw enkele uren dicht

Brusselsesteenweg in Mechelen vandaag opnieuw enkele uren dicht

Print
Mechelen - Anderhalve dag nadat de Brusselsesteenweg in Mechelen opnieuw deels was opengesteld gaat hij vandaag opnieuw dicht. Van 10 tot 14u is er geen verkeer mogelijk.
Eén rijstrook richting Mechelen-centrum was sinds woensdagnamiddag opnieuw open. Maar vandaag wordt hij dus opnieuw enkele uren afgesloten voor enkele noodzakelijke werkzaamheden. Vanaf 14u gaat de rijstrook weer open. Er gelden wel beperkingen: voertuigen van meer dan 3,5 ton mogen niet door, en je mag plaatselijk maar 30 kilometer per uur rijden.

De rest van de N1 blijft wellicht afgesloten tot de herstelling in januari afgerond is. De steenweg moest zondag afgesloten worden na een grondverzakking door een ingestorte rioolbuis. De put die ontstond door het probleem met de rioolbuis werd helemaal open gegraven. De aannemer gaat op dit moment na waar alle leidingen juist liggen. Zo ligt op die plek ook een middendrukleiding voor gas en een belangrijke hoogspanningskabel die ervoor zorgt dat de industrie in Mechelen-Zuid stroom heeft.

Rond de put worden damplanken geplaatst om te voorkomen dat de verzakking nog zou uitbreiden. "De rioolbuis met een diameter van 1,80 meter die van de Stenenmolenstraat naar de Kruisbaan loopt, werd zo'n 15 tot 20 jaar geleden nog vervangen. Enkel bij het stalen gedeelte onder de Brusselsesteenweg uit de jaren zestig gebeurde dat toen niet, en net dat stuk heeft het nu jammer genoeg begeven", zegt schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld).

Nieuwe buis na nieuwjaar

De aannemer heeft ondertussen wel al het materiaal voor de herstelling besteld. Al kan de eigenlijk vervanging van de rioolbuis pas starten na nieuwjaar. "Tussen kerst en nieuwjaar zijn alle toeleveringsbedrijven voor beton verplicht gesloten", vertelt werfleider Dirk Buys van Heijmans. Dinsdagavond was er ook nog een verzakking in de buurt van de Kruisbaan, maar die is niet dramatisch. Boomvakken aan de school waren onlangs met cement dichtgemaakt, maar dat is op een verkeerde manier gebeurd.

Lees hier: Eén rijstrook op Brusselsesteenweg richting Mechelen-centrum opnieuw open
SVH

Lees meer in de vrijdagkrant van Gazet van Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio