Dader wilde niet terug naar de gevangenis

Dader Nordine Amrani, een Belg van Marokkaanse afkomst, moest zich gisteren aanbieden bij de federale gerechtelijke politie van Luik in verband met een zedenzaak. Maar hij daagde niet op. Mogelijk was hij bang om aangehouden te worden.

mimeers

Amrani, die na zijn aanslag de hand aan zichzelf legde, was pas sinds oktober 2010 vrijgelaten uit de gevangenis van Lantin. “Hij was gedegouteerd door het gerecht”, zegt zijn ex-advocaat.

Gisteren hield het gerecht een huiszoeking in zijn woning en trof er nog meer wapens aan. Speurders ondervroegen ook zijn vriendin. De vrouw stortte in toen ze hoorde van het bloedbad. En het had nog erger gekund. Want in de zwarte tas die de dader bij zich had, werden nog twee laders gevonden.

Amrani komt uit een ontwricht Marokkaans gezin en groeide op in de Grimbergse wijk Borgt. “Op een dag vroeg hij of hij mijn tuin mocht onderhouden. Hij was toen een jaar of vijftien”, zegt de ex-vriend. “Ik heb hem allerlei klusjes laten uitvoeren en ontfermde me over hem. Ik probeerde hem wat waarden bij te brengen en zorgde ervoor dat hij zoveel mogelijk naar school ging", aldus de aangeslagen ex-vriend.

Cannabisplantage

Amrani liep al eerder zware staffen op. In oktober 2007 werd bij hem thuis een cannabisplantage met 2.800 planten ontdekt. Amrani werd daarvoor veroordeeld tot 58 maanden cel (in beroep herleid tot 42 maanden). Hij kreeg een boete van 11.000 euro en 76.500 euro werd verbeurd verklaard.

TG Foto PhN

MEER OVER Luik