Samenscholingsverbod in Matongewijk tot volgende maandag

Het samenscholingsverbod in de wijk Matonge wordt verlengd tot volgende week maandag om nieuwe onrust te vermijden. Manifestaties worden evenwel à priori niet verboden en netheidsdiensten zijn continu in de weer om losliggend afval op te ruimen. Dat heeft burgemeester Willy Decourty (PS) dinsdag gemeld op een persconferentie.

kscherpenberg

Decourty is net terug van een missie in Israël en wil vooral vermijden dat het deze week opnieuw tot rellen komt met Congolese betogers. "Volgende zaterdag wordt normaal gezien de uitslag van de presidentsverkiezingen gevalideerd. Daarom zullen we dan extra waakzaam zijn.

Het samenscholingsverbod wordt verlengd. Eventuele manifestaties kunnen toegelaten worden afhankelijk van de locatie. In de Matongewijk zijn ze alvast niet toegestaan", aldus Decourty. De gemeente zal ook inzetten op het versterken van de bestaande contacten met de Congolese gemeenschap. Vanaf 2012 wordt ook een politiecommissariaat geopend in de Langlevenstraat.

Afgelopen week zijn zowat 30 handelaars in Elsene het slachtoffer geworden door schade tijdens de rellen. "Zeventien werknemers van de dienst Netheid hebben ook 24 ton afval opgehaald sinds het begin van de onlusten. In de driehoek van de Elsense- en Waversesteenweg en aanpalende straten worden continu schoongemaakt zodat er met niets kan gegooid worden", aldus Delphine Dourgeois (MR), schepen van Openbare Netheid.

BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER