Belgische schuimwijnen kloppen Franse champagnes

Belgische schuimwijnen kloppen Franse champagnes

Belgische schuimwijnen kloppen Franse champagnes

Print
Lier - Een test van uw krant heeft erg positieve resultaten opgeleverd voor de Belgische schuimwijnen. Met de feestdagen voor de deur lieten we vier schuimwijnen van eigen bodem blind proeven door topsommelier Willem Van den Broeck van restaurant Cuistot uit Lier. De bubbels waren gemengd met de gekende champagnes uit de supermarkt.
Gemiddeld scoorden de Belgische schuimwijnen het beste, ondanks dat gekende merken als Veuve Clicquot en Laurent-Perrier opgenomen waren in de selectie van Franse champagnes. De beste score van onze sommelier ging ook naar een Belg, namelijk de Schorpion Zwart Brut uit Limburg. Deze schuimwijn werd eerder al tot beste Belgische verkozen. Hij kost 19,50 euro bij een handelaar als Belgian Wines.


"Het was de eerste keer dat ik Belgische schuimwijnen blind heb geproefd naast topchampagnes. Ik vind de resultaten verbluffend. Voor tien tot vijftien euro minder heb je voor de feestdagen al een Belgisch alternatief dat minstens even goed is", besluit Willem Van den Broeck.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio