Nog vijfhonderd sportieve kerstmannen gezocht

Nog vijfhonderd sportieve kerstmannen gezocht

Nog vijfhonderd sportieve kerstmannen gezocht

Print
Antwerpen - Wie nog wil deelnemen aan de grappigste loop van het jaar moet snel zijn. 4.250 mensen schreven zich al in voor de GVA Santa Run, er zijn nog 500 plaatsen beschikbaar.

Duizenden kerstmannen die zich door de Antwerpse straten haasten, hun mutsen op half zeven, slurpend aan een glaasje jenever. De Santa Run zorgt al zes jaar op rij voor hilariteit, zowel bij de deelnemers als de toeschouwers.

Dit jaar zijn er met 4.250 inschrijvingen al meer kerstmannen dan vorig jaar, toen ze met z'n 3.500 vetrokken. De limiet ligt op 4.800 deelnemers, meer kerstkostuums zijn er niet en anders zou het parcours ook overbevolkt worden.

Zelfde parcours

Het parcours blijft hetzelfde: vijf kilometer met start en aankomst aan de Waagnatie. Na een stukje Rijnkaai lopen de kerstmannen via de Sint-Aldegondiskaai en Godefriduskaai naar de nieuwe jachthaven. Vervolgens duiken ze de studentenbuurt in en belanden daarna op de Meir, waar ze even kunnen bijtanken en zich, aangemoedigd door de kerstshoppende menigte, naar de Groenplaats en de ijspiste op de Grote Markt haasten. Via de kaaien lopen ze in rechte lijn tot aan de Waagnatie. Achteraf vindt daar ook het Santa Run-feest plaats.

Families, bedrijven, vrienden, … iedereen die zin heeft om zich helemaal in het plezante kerstgedruis onder te dompelen is welkom. Een deel van de opbrengst gaat naar Music for Life, vorig jaar goed voor 10.500 euro.

Info: De laatste vijfhonderd inschrijvingsformulieren liggen vandaag tot 12u bij RS Lab in Zwijndrecht, Westpoort 68. Deelnemen kost 15 euro, inclusief kerstmanpak.

www.gvasantarun.be

Foto: Ludo Mariën

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio