Inbrekers viseren schoolkinderen en scouts

Print
Puurs - De inbrekers die zaterdagnacht het bureel van basisschool Sint-Carolus vernielden, hebben naast zes laptops ook 250 euro meegenomen. Zaterdagnacht kregen ook de scouts van Ruisbroek inbrekers over de vloer.
Het Mechelse parket onderzoekt of er een verband is tussen de twee inbraken. Er is nog geen spoor van de daders. "Er zijn voetstappen van twee verschillende mensen gevonden. We hebben er geen idee van om wie het zou kunnen gaan. De daders hebben het slot van de schoolpoort gewoon open gemaakt. Dat betekent dat ze de cijfercode van het slot hebben gevonden.
Maar dat is niet verwonderlijk, want tot hiertoe verdraaiden we de juiste cijfers niet altijd zo veel", zegt Wim Van der Donck van basisschool Sint-Carolus. "Of ik nu camera's of extra sloten ga laten plaatsen? Niet meteen. Wij leren onze leerlingen openheid aan. Dan kunnen we van deze school geen bunker maken. Bovendien heb ik geen geld voor camera's."

Maandag meldde uw krant al dat de daders zes laptops hadden gestolen. "Nu blijkt dat er ook 250 euro weg is. Dat bedrag is kleingeld dat door de leerlingen werd betaald, bijvoorbeeld voor de pendelbus die we nu vrijdag inzetten om de ouders en de leerlingen naar de kerk van Eikevliet te brengen voor ons kerstconcert. Het verlies van de laptops is nog erger. We hebben niet genoeg geld om ze allemaal te vervangen. Volgend jaar kopen we er drie aan, maar dat is eigenlijk ter vervanging van oude laptops die niet gestolen zijn." De leerkrachten brachten maandag alle leerlingen op de hoogte van de inbraak. "Sommige leerlingen reageerden geschrokken en vrezen dat ze niet meer vaak op de computer zullen kunnen werken", zegt Wim Van der Donck.

Scouts

Bij de scouts van Ruisbroek werd zaterdagnacht ook ingebroken. "De deur van het leiderslokaal is ingebeukt. De inbrekers hebben de inhoud van onze kasten door elkaar gehaald, maar hebben gelukkig niets gevonden dat de moeite waard was om te stelen. Er is enkel een beetje kleingeld weg. De vorige inbraak dateert al van jaren geleden", zegt scout Pieter Verbeeck.

CWil
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio