Ruby "verrichtte seksuele handelingen" tijdens Bunabunga-feestjes

Ruby verrichtte seksuele handelingen tijdens Bunabunga-feestjes

Ruby "verrichtte seksuele handelingen" tijdens Bunabunga-feestjes

Print
Telefoongesprekken en andere bewijzen hebben aangetoond dat een Marokkaanse danseres "seksuele handelingen tegen betaling verrichtte" op feestjes van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi. Dat verklaarde een politie-inspecteur maandag voor de rechtbank in Milaan.

Inspecteur Marco Ciacci getuigde op het proces waar de 75-jarige Berlusconi terecht staat op beschuldiging van Karima el Mahroug - alias "Ruby, hartendief" - betaald te hebben voor seks toen ze 17 jaar was en minderjarig volgens de Italiaane prostitutiewetgeving. Berlusconi woonde de zitting maandag niet bij.

Telefoontaps

Volgens Ciacci kwam Ruby's rol tijdens diners in Berlusconi's villa in Arcore bij Milaan aan het licht door "onderschepte geprekken en telefoontaps", tussen Ruby (foto) en haar vriendje inbegrepen. Enkele van die gesprekken vonden plaats in oktober 2010, toen het onderzoek in de zogenaamde Rubygate voor het eerst werd bekendgemaakt in de media, aldus Ciacci.

De inspecteur maakte niet duidelijk of Ruby ook seks heeft gehad met Berlusconi. Vorige week vertelde hij aan de rechtbank dat minstens drie vrouwen -Ruby inbegrepen- prostituees waren op een lijst van 33 vrouwen die Berlusconi's feestjes bezochten.

200 getuigen

De politie-inspecteur is de eerste van ruim 200 getuigen die zullen gehoord worden op het in april beginnende proces. De gerechtelijke werkzaamheden bleven herhaaldelijk beperkt tot een reeks hoorzittingen. Berlusconi, die op 12 november ontslag nam als premier, had in het verleden politieke verplichtingen aangehaald om niet voor de rechtbank te moeten verschijnen. In zoverre dat het Openbaar Ministerie Berlusconi beschuldigt van ambtsmisbruik om zijn liaison met Ruby te verdoezelen. De ex-premier ontkent iets verkeerds gedaan te hebben.

Belga

Foto: Reuters

.

Nu in het nieuws