Minder woninginbraken, meer diefstallen met geweld in Antwerpen

Minder woninginbraken, meer diefstallen met geweld in Antwerpen

Minder woninginbraken, meer diefstallen met geweld in Antwerpen

Print
In de eerste 10 maanden van dit jaar zijn in Antwerpen 7 procent minder woninginbraken gepleegd dan tijdens dezelfde periode in 2010. Gewelddadige diefstallen - vooral handtasdiefstallen - en diefstallen uit voertuigen namen dan weer toe met respectievelijk 8 en 13 procent. Dat meldt de lokale politie van Antwerpen maandagavond.

Tegen de verschillende vaak voorkomende vormen van criminaliteit organiseert de Antwerpse politie regelmatig specifieke grootschalige acties. Zo werden in september en oktober nog 4 'Apollo'-acties tegen woninginbraken gehouden. 4.606 inwoners kregen daarenboven een technopreventief advies. De politie geeft wie dat wil dan gratis anti-inbraaktips en advies over te nemen maatregelen tegen woningdiefstal.

Handtasdiefstallen

De stijging van het aantal gewelddadige diefstallen wordt voornamelijk veroorzaakt door het grote aantal handtasdiefstallen - een stijging van 11 procent ten opzichte van 2010 - met in september een piek van 40 feiten. "Wellicht worden de daders gedreven door de snelheid en het lucratieve aspect van de buit", klinkt het bij de politie. Het aantal gewapende overvallen daalde dan weer met 9 procent.

Dat het aantal diefstallen uit voertuigen het meest steeg, komt volgens de politie veeleer omdat die feiten de voorbije jaren naar een historisch minimum waren gedaald, dan dat er sprake zou zijn van bijkomende georganiseerde bendes.

Belga
Foto: Photo News

.

Nu in het nieuws