Van Gastel wil heel Vlaanderen inpakken

Van Gastel wil heel Vlaanderen inpakken

Van Gastel wil heel Vlaanderen inpakken

Print
Winkelketen Walter Van Gastel gaat in versneld tempo bijkomende tuincentra openen. Eerder kwamen al Balen en Ninove aan de beurt. In de komende maanden wordt heel Vlaanderen uitgetest.

Tuincentra zitten in de lift. Vooral Nederlandse en Duitse concerns zijn de Vlaamse markt aan het afspeuren. Zij zoeken naar witte vlekken waar ze zich kunnen vestigen. De Antwerpse winkelketen Van Gastel heeft die ontwikkelingen onderkend en wil de concurrenten voor zijn.

Franchises

"We gaan in de komende maanden verscheidene nieuwe winkels openen", zegt financieel directeur Koen Anné. Van Gastel gaat daarbij vooral franchisers inschakelen. Franchisers zijn zelfstandigen die zich aansluiten bij een grote groep. Het franchisingsysteem is vooral populair in de voedingsdistributie.

De groep Walter Van Gastel telt vandaag al negen vestigingen. "Wij gaan vanuit het concept van de olievlek vooral in de richting van Brussel werken en van daaruit naar Gent, Kortrijk en de kust", zegt Anné. "We hebben onlangs al in Ninove en Balen geopend."

Lees ook: Investeerder wil Walter Van Gastel doen verdubbelen

Foto: Bert Hulselmans