Antwerpen verlengt overlastmaatregelen rond De Coninckplein

Antwerpen verlengt overlastmaatregelen rond De Coninckplein

Antwerpen verlengt overlastmaatregelen rond De Coninckplein

Print
Antwerpen - De stad Antwerpen gaat de maatregelen die een jaar geleden werden getroffen rond overlast op en rond het De Coninckplein in Antwerpen-Noord, voorlopig niet terugschroeven. Dat maakten stad en politie maandagavond bekend op een persconferentie.

Naast het alcoholverbod op het openbare domein blijft ook onder meer het verplichte sluitingsuur voor sommige horecazaken gelden en zal de stad blijven investeren in het begeleiden van de hulpbehoevende overtreders die voor bemiddeling in plaats van een boete kiezen.

"De conclusie na een jaar is dat er vooruitgang is geboekt, maar dat het nog niet gaat om een definitief verworven evenwicht. Er is dan ook geen enkele reden om de maatregelen terug te schroeven", zegt burgemeester Patrick Janssens (sp.a). Het alcoholverbod moet officieel verlengd worden door de gemeenteraad, de andere maatregelen hadden geen eindpunt meegekregen.

Sluitingsuur

Uitbaters die hun café na 01.00 uur willen openhouden, moeten daar ook in de toekomst een aanvraag voor indienen. Dit jaar hebben er 143 zo'n toestemming gekregen, 12 werden er geweigerd en 90 zaken deden geen aanvraag. Er werden 50 overtredingen op het sluitingsuur vastgesteld.

Pakkans groter

Door de verhoogde politionele aanwezigheid kunnen de overlastcijfers volgens de stad niet goed vergeleken worden met de voorbije jaren, aangezien de 'pakkans' groter is geworden. Er werden 2.219 GAS (Gemeentelijke Administratieve Sanctie) pv's opgemaakt voor alcoholgebruik en 1.250 voor zoekgedrag naar drugs. "Mooi meegenomen" is volgens de stad wel dat de meeste vormen van geregistreerde criminaliteit (diefstal, inbraken,..) rond het De Coninckplein door het vele blauw op straat gedaald zijn.

BELGA

Lees ook: Overlastmaatregelen verlengd

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio