Secretaresse verdient goed in Antwerpen en Brussel

Secretaresse verdient goed in Antwerpen en Brussel

Secretaresse verdient goed in Antwerpen en Brussel

Print
In Brussel wordt een secretaresse of secretaris het best betaald. Zij of hij verdient er gemiddeld 2.843 euro bruto. In Antwerpen moet men er niet veel voor onderdoen. Daar bedraagt het brutoloon gemiddeld 2.723 euro. In Luik is het daarentegen maar 2.186 euro bruto.

Dat er sterke regionale verschillen zijn, blijkt uit een salarisanalyse van Secretary Plus bij 15.600 secretaressen en secretarissen.

De analyse toont ook de loonkloof aan tussen de verschillende profielen van secretaressen. Zo verdient een meertalige secretaresse met ervaring - een moeilijk in te vullen profiel - in Brussel tot 4.640 euro per maand. Dit terwijl een gemiddelde secretaresse het moet stellen met 1.750 euro bruto.

Dat Brussel en Antwerpen bovenaan de lijst met beste betalers staan, heeft dan ook hiermee te maken. In deze steden zijn vaak Europese hoofdkantoren van bedrijven gevestigd. Bovendien gaat het ook vaak om sectoren die hogere lonen betalen zoals petrochemie, farmaceutica, energie, financiële instellingen en luchtvaartbedrijven.

Een ruime meerderheid van de secretaressen heeft ook recht op extralegale voordelen. Zo ontvangt 75% van hen maaltijdcheques. Andere klassieke voordelen zijn een hospitalisatieverzekering (64%), groepsverzekering (60%) en een transportvergoeding (56%). Ook een deeltijds werkregime, extra vakantiedagen en een eindejaarsbonus worden populairder, net als een laptop, gsm en belkrediet. Cadeaubonnen (13%), een bedrijfswagen (10%), internetverbinding (10%) of een smartphone (4%) zijn minder gebruikelijk.

JVG

Nu in het nieuws