Doodrijder uit Dendermonde in beroep: "Slachtoffer moest gordel dragen"

Doodrijder uit Dendermonde in beroep: Slachtoffer moest gordel dragen

Doodrijder uit Dendermonde in beroep: "Slachtoffer moest gordel dragen"

Print
De 26-jarige man uit Dendermonde die veroordeeld werd tot een celstraf van tien jaar en zes maanden omdat hij in Massemen een auto-ongeval veroorzaakte waarbij zijn 28-jarige vriendin om het leven kwam, heeft in beroep een mildere straf gevraagd. Volgens zijn advocaat is hij niet verantwoordelijk voor de dood van het slachtoffer, omdat de vrouw haar gordel niet droeg.

Het ongeval gebeurde op 10 oktober 2010 op de Oordegemsesteenweg richting Wetteren. Een wagen kwam tegen een paal van de afsluiting van een woning terecht en door de klap werden de inzittenden uit het voertuig geslingerd.

Bestuurder vlucht

De 28-jarige vrouw uit Berlare overleefde het ongeval niet. De 26-jarige bestuurder Guy B. raakte ook gewond, maar nam de vlucht. Hij werd later door de politie in een nabijgelegen veld teruggevonden. Eerst ontkende hij iets met het ongeval te maken te hebben en later trachtte hij het overleden slachtoffer als bestuurder aan te duiden.

Via DNA-onderzoek werd echter aangetoond dat de man achter het stuur zat, hoewel hij op dat moment een rijverbod had. Hij had 1,69 promille alcohol en cannabis in zijn bloed.

Tegenexpertise

De politierechtbank in Dendermonde legde in juni de man tien jaar en zes maanden gevangenisstraf op, de zwaarste straf tot dan toe voor een verkeerscrimineel. Guy B. ging in beroep en liet een tegenexpertise van het verslag van de verkeersdeskundige uitvoeren.

"Daaruit blijkt dat hij niet 120 maar 98 km/uur reed", pleitte zijn advocaat Tom De Brabandere maandagnamiddag voor de correctionele rechtbank van Dendermonde. "De voornaamste oorzaak van het overlijden is volgens ons het feit dat de vrouw haar gordel niet droeg. Mijn cliënt is dus niet schuldig aan haar dood en verdient dan ook niet de maximumstraf."

Openbaar Ministerie

Volgens het openbaar ministerie een gevaar voor de maatschappij. De aanklager vroeg de bevestiging van de in eerste aanleg uitgesproken celstraf van tien jaar en zes maanden.

Foto: Geert De Rycke

Nu in het nieuws