Klacht tegen C&A die korting invoerde na brand in vestiging

Klacht tegen C&A die korting invoerde na brand in vestiging

Klacht tegen C&A die korting invoerde na brand in vestiging

Print
De Mode Unie, een onderdeel van de Unie van Zelfstandige Ondernemers (Unizo), dient bij de economische inspectie een klacht in tegen C&A. De kledingketen zou dit weekend de sperperiode hebben overtreden door korting te geven na een brand in de Brusselse vestiging.

Zaterdagochtend brak bij C&A in de Brusselse Nieuwstraat een brand uit in de kelder. Omdat de kleding in de winkel daarna een brandgeur vertoonde besloot C&A om de hele collectie met 50 procent korting te verkopen.

Unizo boos

Die uitverkoop schoot in het verkeerde keelgat bij Unizo. Alle winkels zijn immers gebonden door de sperperiode voor de winterkoopjes, waarin het verboden is kortingen te afficheren.

Unizo heeft het maandag over een doorzichtige poging om de sperperiode te overtreden. "Niemand heeft die bewuste brandgeur geroken in de kledij", zegt Antoon Schockaert, juridische adviseur bij de Unie. "Dit is geen loyale concurrentie van C&A."

Economische inspectie

De economische inspectie is nog niet ter plaatse geweest. "Maar zodra wij de klacht hebben ontvangen en verwerkt zullen we het nodige doen", zegt Chantal De Pauw van de Federale Overheidsdienst Economie.

Als bewezen wordt dat C&A de sperperiode heeft overtreden, riskeert de keten een boete per inbreuk, dus per verkocht kledingstuk.

De winkel wordt maandag nog steeds overspoeld door kooplustigen. Omstreeks 16 uur moesten de deuren noodgedwongen worden gesloten.

Belga
Foto: Belga

Lees ook: C&A moet winkel sluiten na overrompeling voor koopjes

Nu in het nieuws