Antikapitalisten willen nog niet weg van Hasselts plein

Antikapitalisten willen nog niet weg van Hasselts plein

Antikapitalisten willen nog niet weg van Hasselts plein

Print
De antikapitalisten die al sinds zaterdagmiddag een tentenkamp hebben opgezet in het centrum van Hasselt, zijn niet van plan daar meteen te verdwijnen. "We zien wel hoe lang we hier blijven, er is geen haast bij", aldus de actievoerders. Schepen van Jeugd Valerie Del Re (sp.a) vraagt de actievoerders om ten laatste dinsdagavond te vertrekken.

Een aantal ultralinkse aanhangers heeft op het Capucienenplein in Hasselt een tentenkamp opgeslagen. Een vijftiental actievoerders lummelt er wat rond, en praat nabij het kampvuur met voorbijgangers over het "hardcore kapitalisme als oorzaak van de ecologische crisis, en de socio-economische rechtvaardigheid".

"We zitten in een crisis, waarbij electorale partijbelangen en financieel winstbejag primeren op de wil van het volk", aldus een woordvoerder die anoniem wenst te blijven. "Vandaar onze actie. We willen hier creatieve ideeën uitwisselen om duurzame oplossingen te vinden tegen de uitgeholde graaicultuur. We organiseren hier ook activiteiten, zoals het uitdelen van eten en drank die we zelf krijgen van sympathisanten. Er wordt ook muziek gemaakt. We doen dus niemand kwaad."

Aan opstappen denken de antikapitalisten nog niet. "We weten nog niet hoe lang we blijven. Misschien komen er nog mensen bij. We zijn zeker niet gehaast. De meesten van ons werken niet, en anderen komen hier na hun dagtaak kamperen." Schepen van Jeugd Valerie Del Re is inmiddels de dialoog aangegaan en vindt het toch welletjes geweest. Ze heeft hen vriendelijk verzocht om uiterlijk dinsdagavond het plein te ontruimen.

Belga

Foto Serge Minten

Lees ook: Occupy-beweging zet voet aan grond in Hasselt

MEEST RECENT