Vier jaar cel gevorderd voor schietpartij in café in Brederodestraat

Print
Het openbaar ministerie heeft vier jaar cel en 1.650 euro boete gevorderd voor Firat A. (29). Hij was gewapend met een pistool een café in Antwerpen binnengevallen omdat hij zijn drugsdealer wilde overvallen. De beklaagde had daarbij meerdere schoten afgevuurd. De zaak is maandag behandeld voor de Antwerpse strafrechter.

Met een bivakmuts over het hoofd en een pistool in de hand was Firat A. in de ochtend van 8 mei café Trefpunt aan de Brederodestraat binnen gestormd. Hij riep dat iedereen op de grond moest gaan liggen en schoot in de lucht.

Weg gevlucht

Twee aanwezigen waren niet onder indruk en probeerden Firat A. te overmeesteren. Tijdens de schermutseling ging het wapen nog meermaals af. De beklaagde kon zich uiteindelijk losrukken en wegvluchten.

Getuigen van de feiten herkenden hem later in een fotodossier van de politie. Tijdens een huiszoeking werd kledij aangetroffen die met de beschrijving van de getuigen overeen stemde. Firat A. was naar Turkije gevlucht. Hij werd op 8 oktober opgepakt in Düsseldorf en uitgeleverd.

Verslaafd

Hij verklaarde dat hij verslaafd was aan cocaïne en dat hij die dag zijn dealer wilde overvallen in het café. De man heeft zich laten begeleiden voor zijn drugsprobleem. Hij werd eerder al zes keer veroordeeld. Zijn vader zit een celstraf van twintig jaar uit voor moord.

Belga
Foto: de twee mannen die de overvaller weg joegen uit het café

Lees ook: Klanten Antwerps café lachen gewapende overvaller uit

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio