Tot zeven jaar cel gevorderd voor ramkraken op juweliers

Tot zeven jaar cel gevorderd voor ramkraken op juweliers

Tot zeven jaar cel gevorderd voor ramkraken op juweliers

Print
Een bende ex-Joegoslaven heeft zich maandag voor de Antwerpse strafrechter moeten verantwoorden voor twee ramkraken op juwelierszaken in Antwerpen, waarbij ze voor ruim 185.000 euro aan juwelen en horloges stalen. De procureur vorderde voor de drie kopstukken tot zeven jaar cel en voor de zeven anderen tot vijf jaar.

Het onderzoek ging op 24 februari van start nadat de politie informatie had gekregen over een bende ex-Joegoslaven die zich vanuit Antwerpen bezighield met zware diefstallen. Esmir C. (40), Nedjelko K. (43) en Mirza H. (32) werden als kopstukken genoemd. Via telefoontaps en observaties werd de bende en haar activiteiten in kaart gebracht.

Adis R. (32), Esmir C. en Nedjelko K. konden zo gelinkt worden aan de ramkraak op juwelier Van Haver in de Van Peltstraat op 15 februari. De deuren werden opengebeukt, de vitrines werden kapotgeslagen en er werd voor bijna 84.000 euro gestolen. Adis R. ontkent en wijst naar Esmir C. en Nedjelko K. die volgens hem in ramkraken gespecialiseerd zijn. Dat duo wordt nog voor een tweede ramkraak vervolgd op juwelier Orsini aan de De Keyserlei. Op amper twee minuten tijd werd op 27 maart 2011 de vitrine met een gestolen auto aan diggelen gereden en voor ruim 101.000 euro buit gemaakt. De twee werden nooit gevonden.

De bendeleden worden daarnaast in wisselende samenstelling vervolgd voor schriftvervalsing, verboden wapenbezit, slagen, drugshandel en twee woninginbraken. Vonnis op 21 december.

Belga

Foto BFM

.

Nu in het nieuws