Essener muzikanten zijn beste blaaskapel van België

Essener muzikanten zijn beste blaaskapel van België

Essener muzikanten zijn beste blaaskapel van België

Print
Essen - Door hun overwinning op het Belgische kampioenschap voor blaaskapellen mogen de Essener muzikanten volgend jaar onze driekleur verdedigen op het Europese kampioenschap in Seedorf, Zwitserland.
Dat de Essener muzikanten een blaas kapel op hoog niveau hebben ze in het verleden meer dan eens bewezen.Ook dit jaar stelden ze op de provinciale concours, waar ze in de TOP klasse, werden ingedeeld, van VLAMO ( Vlaamse amateurmuziekorganisatie) niet teleur. Door deze te winnen met een score van 91,88 % mochten ze deelnemen aan het Belgisch kampioenschap dat plaatsvond in het Lemmensinstituut. "Na onze selectie, hebben we vier maanden naar het optreden gewerkt,' vertellen dirigent Gerard Peeters en secretaris Leo Snelders. "

Met risico en lef

Een driekoppige internationale jury, bestaande uit een Nederlander en twee Tsjechen beoordelen je op vele facetten. Samenspel, stijl, balans, verhouding tussen de instrumenten, presentatie, dynamiek,... "Door datik mijn muzikanten met lef laat spelen, vallen we op. Ik durf gerust voor een snellere bewerking van het nummer te kiezen met het risico in de fout te gaan. Maar die nuances geven net dat ietsje meer.Of misschien lag het aan het feit dat ik als dirigent zelf meespeel, wat ook al uniek is,en zo mijn groep mee trek in het gebeuren. Vele denken nog dat we van achter een lessenaar spelen, maar niets is minder waar. We bewegen en brengen ambiance."

FOTO : Raymond van Beygaerden

Kris Peeters
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio