Afritten E19 Mechelen-Zuid gaan dinsdagochtend opnieuw open

Afritten E19 Mechelen-Zuid gaan dinsdagochtend opnieuw open

Afritten E19 Mechelen-Zuid gaan dinsdagochtend opnieuw open

Print
De afritten van de E19 in Mechelen-Zuid worden dinsdag voor de ochtendspits opnieuw opengesteld. Die waren zondag na een wegverzakking op de middenberm van de Brusselsesteenweg uit veiligheidsoverwegingen afgesloten.
De opritten naar de E19 zijn de hele tijd open gebleven, al hadden stad en politie dat eerst anders gecommuniceerd. "Een misverstand", geeft Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) toe. Al was het vooral de afsluiting van de opritten die maandagmorgen voor extra verkeershinder zorgden. "Met het Agentschap Wegen en Verkeer hebben wij afgesproken om ze morgenochtend opnieuw open te stellen", kondigt de burgemeester aan.


Bestuurders die naar Mechelen-centrum moeten, worden wel aangeraden om de E19 in Mechelen-Noord of Zemst al te verlaten. "In Zemst kunnen ze dan via de Tervuursesteenweg in Hofstade en de Jubellaan onze stad bereiken", stelt Somers. Dat is beslist na een spoedoverleg maandagnamiddag. "Met de heropening van de afrit Mechelen-Zuid spelen wij vooral in op de vraag van de bedrijven in het industriepark", legt de burgemeester uit.

Herstel riolering


Ondertussen is ook bekend dat de herstelling van de kapotte riolering waarschijnlijk drie weken zal duren. In België is er geen buis met een diameter van 1,80 meter voorhanden. De aannemer zoekt ze nu in Duitsland. Zware pompen van de Civiele Bescherming moeten in afwachting zorgen voor de afvoer van het rioleringswater van een deel van de wijk Tervuursesteenweg. "We bekijken ook of het mogelijk is om één of twee rijstroken van de Brusselsesteenweg opnieuw open te stellen voor het verkeer, maar dat is met enig voorbehoud", zegt Somers nog.

SVH

Nu in het nieuws