Wegenwerken op 140 kilometer Vlaamse snelweg in 2012

Wegenwerken op 140 kilometer Vlaamse snelweg in 2012

Wegenwerken op 140 kilometer Vlaamse snelweg in 2012

Print
In 2012 zal 137,8 kilometer Vlaamse snelweg aangepakt worden voor groot onderhoud, met als zwaartepunt Oost-Vlaanderen. Dat is een pak meer dan een jaar eerder. De werven zijn wel langer, waardoor het aantal werken op de snelwegen gehalveerd wordt.

Op de Brusselse ring komen er in mei en juni werken op de binnen- en buitenring tussen Dilbeek en Zellik. De helft van de werken vindt 's nachts plaats. "Het is de bedoeling om een kleine 140 kilometer snelweg aan te pakken, gebundeld in veertien werven. Vorig jaar (2011, nvdr) waren er 25 werven voor 75 kilometer. Nu zijn er dus veel minder werven", zei Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits maandag bij de voorstelling van de geplande grote wegenwerken op de snelwegen in 2012.

Alles samen zijn de veertien werven goed voor een investering van bijna 74 miljoen euro. De voorbije twee jaar werd al een "enorme" inspanning geleverd om de achterstand qua wegenwerken in te halen. Die achterstand moet binnen enkele jaren verleden tijd zijn. "Tegen 2015 wil ik het snelwegennetwerk op peil hebben en tegen 2020 het gewestwegennetwerk", aldus Crevits.

Naast de Brusselse ring wordt onder meer het viaduct van de E40 in Kraainem aangepakt. In Oost-Vlaanderen zal verdergewerkt worden aan de E17 met werken tussen Kruishoutem en Deinze richting Gent. Ook de E40 ter hoogte van Aalst, tussen Erembodegem en Vlekkem, komt aan de beurt.

Belga

Foto Photo News

MEEST RECENT