Vandalen halen spandoek over groene energie weg

Print
Nijlen - Een spandoek over groene energie is weggehaald door vandalen. Groen! Nijlen organiseert op woensdag 14 december een informatieavond met kamerlid Kristof Calvo over kernenergie. Met de kernramp in Japan is de mythe van de nucleaire veiligheid volgens hem helemaal doorprikt. Maar kunnen we ook zonder kernenergie in België, zo klinkt het in de uitnodiging. De avond in Nijlen past in een hele reeks avonden elders in Vlaanderen en Brussel.
Aan brasserie Tendelhof langs de Grote steenweg in Kessel, waar de informatieavond plaatsvind, werd zaterdagmorgen vastgesteld dat het grote spandoek voor de aankondiging van een groene energieavond werd gestolen. "De constructie werd vakkundig neergehaald. Hiermee is duidelijk dat niet iedereen het eens is met deze informatieavond", zegt voorzitster Annemie Vervoort.

"We betreuren het incident maar verwachten verder geen moeilijkheden. De politie werd voor de zekerheid gecontacteerd omdat we op woensdagavond geen risico's willen nemen. Misschien zullen we doordat het spandoek is weggehaald minder mensen bereiken, maar we ontvingen toch ook al signalen dat de avond een succes zal worden."

Kristof Calvo zal op woensdag 14 december om 19.30u proberen aan te tonen dat kernenergie niet noodzakelijk is.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio