Frank De Bleeckere fluit zaterdag allerlaatste wedstrijd

Frank De Bleeckere fluit zaterdag allerlaatste wedstrijd

Frank De Bleeckere fluit zaterdag allerlaatste wedstrijd

Print
Frank De Bleeckere fluit zaterdag met Zulte Waregem tegen Bergen zijn allerlaatste wedstrijd. De zesvoudige Scheidsrechter van het Jaar zet aan de Gaverbeek een punt achter zeventien jaar in eerste klasse. Eind november nam hij met het Champions League-duel tussen Arsenal en Borussia Dortmund ook al afscheid van het internationale toneel.

De Bleeckere heeft binnenkort de maximumleeftijd bereikt om internationaal nog wedstrijden te mogen leiden en besloot daarom eerder al dat hij er dan ook op nationaal vlak de brui aan geeft.

Indrukwekkend palmares

Hij heeft in zijn carrière een bijzonder indrukwekkend palmares opgebouwd. Hij werd zes keer verkozen tot Scheidsrechter van het Jaar en kreeg zes keer de Gouden Fluit. Daarnaast was hij ook aanwezig op twee Wereldbekers (2006 en 2010) en twee EK's (2004 en 2008). Hij leidde de finale van het WK U17 in 2005 en van het WK U20 in 2009.

Ook in de Champions League was De Bleeckere een vaste waarde. Hij leidde drie keer een halve finale op het kampioenenbal (2007, 2010 en 2011) en drie keer een halve finale in de Uefa Cup of Europa League (2003, 2008 en 2009). In 2009 leidde hij de finale van de Europese Supercup tussen FC Barcelona en Shakhtar Donetsk.

Derde beste scheidsrechter

Begin 2009 werd hij verkozen tot derde beste scheidsrechter ter wereld. Dit jaar ontving hij nog een Lifetime Achievement Award als bekroning voor zijn hele carrière.

Meer voetbalnieuws