Ludiek protest tegen verdwaalde truckers

Print

Ludiek protest tegen verdwaalde truckers

Berendrecht-Zandvliet-Lillo - N-VA Polder en enkele buurtbewoners kaartten tijdens een ludieke actie nogmaals de problematiek aan van verdwaalde truckers die zich vast rijden in de smalle straten van Den Hoek.
Op vier centrale toegangswegen in Zandvliet en Berendrecht hingen de N-VA'ers zelfgemaakte verkeersborden op. Een verbodsteken voor vrachtwagens en het opschrift 'Geen havenverkeer' in het Frans, Engels, Spaans, Pools en Roemeens moeten de verloren gereden truckers duidelijk maken dat ze aan de verkeerde kant van de Antwerpsebaan zijn."Het probleem is niet nieuw, er wordt alleen geen grondige oplossing gezocht. Internationale truckers krijgen een adres mee aan de Antwerpsebaan. Er wordt meestal een nummer vermeld en dat gaat de gps in. Die brengt de vrachtwagenchauffeurs naar deze kant van Zandvliet. Dat komt omdat het meegegeven nummer in de meeste gevallen geen huis- maar een kaainummer is", legt raadslid Rudi Sempels uit.

Vooral de wijk Den Hoek tussen Zandvliet en de Nederlandse grens heeft hier veel last van. "Wanneer de truckers eenmaal de Weeltjens indraaien is het te laat. Dit kleine straatje wordt richting Nederland nog smaller en het vraagt veel stuurmanskunst om zo'n wegmastodont daarna terug op de Antwerpsebaan te krijgen", leggen enkele buurtbewoners uit.

Volgens N-VA Polder is de enige manier om de truckers naar hun correcte bestemming aan het Delwaidedok te brengen een aanpassing van de straatnaam. "Maak bijvoorbeeld een Antwerpsebaan Zuid. Dat is al eerder in de districtsraad voorgesteld. De bijhorende kosten moeten wel gedragen worden door de bedrijven. Zij liggen immers aan de basis van dit probleem", vult districtsschepen Danielle Meirsman aan . Erik Vandewalle
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio