Ouders bouwen nieuw stukje speelplaats

Ouders bouwen nieuw stukje speelplaats

Ouders bouwen nieuw stukje speelplaats

Print
Zele - In basisschool De Vlinderboom in Avermaat werd vrijdag een nieuw stukje speelplaats ingehuldigd. Meteen werd er ook een nieuw containerlokaal voorgesteld die voor meerdere doeleinden zal gebruikt worden.
De 120 schoolkinderen waren allemaal heel erg uitgelaten op de nochtans bitter koude vrijdagochtend. Drie maanden lang namen ze elke maandag een kijkje naar het hoekje op de speelplaats, waar ze, om veiligheidsredenen, van weggehouden werden. Verschillende handige mama's en papa's die deel uitmaken van het oudercomité, staken sinds augustus twintig zaterdagen de handen uit de mouwen om voor een nieuw stukje speelplaats te zorgen. "Het waren erg leuke dagen en we hebben heel toffe momenten meegemaakt", blikt Stijn Landuyt, voorzitter van het oudercomité op de intensieve periode terug. "Dat groepsgevoel gaan we toch een beetje missen."

Een knap speeltuig met klimrek en glijbaan, die rondom voorzien is van dikke zachte rubberen valtegels, siert nu de speelplaats. Daarnaast ligt er een grote zandbak. Helemaal achterin hebben ze een heus houten amfitheater gebouwd. "Op termijn komt er naast de nieuwe speelplaats nog een speelweide. We hopen dat tegen de lente klaar te hebben."

"Zonder de materiële ondersteuning van het gemeentebestuur was dit project onmogelijk", weet directeur Luc Herreweghe.

De kinderen drukten hun dankbaarheid naar de ouders uit met een bedankingslied en een groepsdansje. Een jarige leerling mocht het lintje officieel doorknippen waarna de leerlingen na lang wachten hun nieuwe speelhoekje eindelijk konden verkennen.

ContainerunitOp dezelfde locatie zijn ook vier containerunits in gebruik genomen. Samen vormen zij een prachtig lokaal.
"Vroeger was een containergebouw een tijdelijk onderkomen", zegt Schepen van Kunstonderwijs Guy De Roover (ZDB). "Deze units hebben alle voorzieningen die een vast gebouw ook heeft. Er is dubbel glas en verwarming en de isolatie is uitstekend. De vier units samen kosten 90.000 euro. Na containerunits voor de school in Durmen en Heikant is Avermaat de derde school die zo'n unit krijgt. Ze worden ook multifunctioneel gebruikt.
De tekenacademie zal hier 's avonds plaats vinden. Overdag wordt de klas door de school gebruikt en daarna als kinderopvang."

Johan Picqueur
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio