Assisenhof Bergen ontruimd na dreiging met aanslag

Print
Het hof van assisen van Bergen is omstreeks 11 uur geëvacueerd. Een vijftigtal mensen diende de zittingzaal te verlaten. Dat gebeurde volgens de politie uit voorzorg, nadat telefoontjes waren binnengekomen waarin werd gedreigd met aanslagen tegen het justitiepaleis van Brussel en Charleroi.

RTL meldde maandag in het journaal dat omstreeks 08.30 uur een dreigtelefoontje was binnengekomen. De dader, die beweerde lid te zijn van een Pakistaanse organisatie, dreigde ermee het Brussels justitiepaleis op te blazen tussen 12.00 en 14.00 uur.

Het dreigement werd ernstig genomen door het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, aldus RTL. Daarop werd het gebouw doorzocht, maar werden geen explosieve naangetroffen.

Veiligheidsmaatregelen

Ook het justitiepaleis van Charleroi werd maandag doorzocht.Gezien de verschillende dreigementen werd beslist de veiligheidsmaatregelen in het hof van assisen van Bergen te verhogen. De zittingszaal werd er ontruimd. Een vijftigtal mensen diende de zittingszaal te verlaten. De zaal werd onderzocht.

Voor het assisenhof van Bergen vindt momenteel het proces plaats tegen de moordenaars van Saida Sheikh. Het openbaar ministerie eiste maandagochtend levenslang voor haar ouders en broer, en 20 tot 30 jaar voor haar zus Sariya. Het proces zou om 14.15u kunnen hernomen worden.

Belga
Foto Belga

.

Nu in het nieuws