Wilrijkse Open Vld verliest tweede kopman in jaar tijd

Wilrijkse Open Vld verliest tweede kopman in jaar tijd

Wilrijkse Open Vld verliest tweede kopman in jaar tijd

Print
Wilrijk - De Wilrijkse afdeling van Open Vld incasseert zware klappen. Op minder dan een jaar voor de lokale verkiezingen kiest kopstuk en schepen Gilbert Van Nuffel voor zijn politiek pensioen. Eerder deze maand maakte zijn gedoodverfde opvolger Kristof Bossuyt de overstap naar N-VA.

Het verschil is dat de beslissing van Van Nuffel al lang aangekondigd was, terwijl het vertrek van Bossuyt insloeg als een bom. Eind 2011 zou Van Nuffel zijn schepenzetel overdragen aan Bossuyt, die dan als nieuwe liberale lijsttrekker naar de verkiezingen kon gaan. Dat scenario moet nu helemaal herschreven worden.

Gilbert Van Nuffel, in de vorige legislatuur districtsvoorzitter, gaat op 1 januari met pensioen als parlementair medewerker van Open Vld. Tegelijk legt hij zijn schepenambt neer. Hij behoudt wel zijn zitje in de districtsraad en sluit niet uit dat hij bij de volgende verkiezingen opkomt als lijstduwer. Een nieuw politiek mandaat zal hij niet meer opnemen.

Verbijsterd

“Het vertrek van Bossuyt verandert daar niets aan”, zegt Van Nuffel, die toegeeft dat de ongelukkige timing een zware klap betekent voor zijn partij. “Ik heb de beslissing van Kristof niet zien aankomen. Ik was verbijsterd toen ik het ’s morgens in de krant las. Nadien heb ik gezien dat ik ’s nachts om kwart voor twaalf een gemiste oproep had op mijn gsm. Als hij me had willen verwittigen, was dat wel te laat.”

Die Wilrijkse Open Vld moet nu verder zonder zijn twee kopmannen. “Gelukkig biedt deze situatie ook kansen. De jongste maanden stel ik met veel plezier vast hoe onze jonge voorzitter Edwin Verberght openbloeit in zijn functie. Hij kan er voor zorgen dat de leemte snel opgevuld wordt.”

Niet alleen in Wilrijk zit Open Vld in het sukkelstraatje. “Ook in Antwerpen zit mijn partij met een probleem. Ik begrijp niet dat Patrick Janssens voor zijn stadslijst Open Vld niet heeft gevraagd. Zo lijken onze mandatarissen op dit moment wel kamikazes. Wie op post blijft, haalt zich de strop om de hals. Het kan een heel ander plaatje worden als Annemie Turtelboom komt, maar dat is lang niet zeker.”

LUK LUYTEN

Archieffoto

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio