Openbaar ministerie wil levenslang voor ouders en broer Sadia

Openbaar ministerie wil levenslang voor ouders en broer Sadia

Openbaar ministerie wil levenslang voor ouders en broer Sadia

Print
In het proces-Sadia heeft advocaat-generaal Alain Lesreunier levenslang geëist voor de ouders en broer van Sadia Sheikh, het Pakistaanse meisje dat in oktober 2007 werd doodgeschoten door haar broer. Tegen zus Zariya werd een straf tussen 20 en 30 jaar gevorderd.

Afgelopen vrijdag bevond het hof van assisen in Henegouwen de vier familieleden al schuldig aan de moorg op Sadia. De twintigjarige Sadia Sheikh was door haar familie beloofd aan een neef in Pakistan, iets waartegen de jonge vrouw zich erg verzet had. Omdat ze weigerde haar Belgische vriend Jean Navarre op te geven, die ze later had leren kennen, werd Sadia door haar broer neergeschoten.

Eremoord

Vader Tariq Sheikh en broer Mudusar werden door de volksjury van het hof van assisen van Henegouwen schuldig bevonden aan de moord op Sadia. Dit met als verzwarende omstandigheid dat het een eremoord betreft en van poging tot een gedwongen huwelijk.

Parveen, de moeder van Sadia, en haar zus Sariya werden eveneens schuldig geoordeeld aan moord, met als verzwarende omstandigheid de eremoord. Zij werden vrijgesproken van de tenlastelegging poging gedwongen huwelijk.

De strafvordering voor Sariya is minder zwaar omdat ze op het moment van de feiten pas 18 was en nog onder de verantwoordelijkheid viel van haar ouders.

Lees ook Assisenhof Bergen

Belga
Foto Belga

.

Nu in het nieuws