Margaret Thatcher plant eigen begrafenis

Margaret Thatcher plant eigen begrafenis

Margaret Thatcher plant eigen begrafenis

Print
Margaret Thatcher (86), ex-premier van Groot-Brittanië, heeft onlangs het (voorlopige) scenario voor haar begrafenis goedgekeurd. De 'Iron lady' krijgt een staatsbegrafenis met een plechtigheid in St. Paul's Cathedral.

Thatcher is ondertussen 86 en heeft al enkele beroertes achter de rug en lijdt al jaren aan dementie. Haar gezondheidstoestand is al een tijdje stabiel, maar toch heeft de oud-premier al een en ander op papier gezet voor haar begrafenis.

Zo wil ze een uitvaart in St. Paul's Cathedral in Londen, waar onder andere 'Land of Hope and Glory' gespeeld wordt. Haar laatste rustplaats wil ze krijgen op de begraafplaats van het Royal Chelsea hospitaal, waar ook haar man, sir Denis Thatcher, begraven ligt.

De Britse koningin en enkele prominente Britse politici uit de jaren tachtig zullen aanwezig zijn. Thatcher wil niet dat het Britse volk haar een laatste groet komt brengen. Een eresaluut van Britse gevechtsvliegtuigen is ook niet nodig, hoewel de ex-premier daar wel recht op heeft.

Het wordt in ieder geval een staatsbegrafenis. Het is al geleden van 1965, bij Winston Churchill, dat een burger nog eens een staatsbegrafenis kreeg.

Het is niet ongewoon dat Britten hun begrafenis op voorhand plannen. "De plannen voor de begrafenis van de Queen Mother lagen al 20 jaar klaar, en werden geregeld geactualiseerd", vertelt een bron.

Foto Photo News

.

Nu in het nieuws