Van der Elst razend op Okotie: "Wil alleen zichzelf profileren"

Het blijft wachten op de eerste Truiense zege op het terrein van Club Brugge, want ook zondag ging STVV ten onder in het Jan Breydel Stadion. Bjorn Vleminckx kopte even voor het uur de zuinige 1-0 tegen de touwen. Club springt zo naar de tweede plaats in de rangschikking, de Kanaries blijven gedeeld laatste. Franky Van der Elst was na afloop bikkelhard voor zijn aanvaller Rubin Okotie.

kscherpenberg

Van der Elst: "Rubin vertelde me dat hij fit was om te starten. Ik had hem nochtans op het hart gedrukt dat ik geen risico's wilde nemen met twee spelers die minder getraind hebben, want ook Daerden kwam terug uit blessure. Geen probleem voor Okotie, want hij was ook ontgoocheld dat hij aanvankelijk op de bank zat. Maar wat bleek? Toch moest hij voor de rust weer geblesseerd van het terrein."

"Okotie moet beseffen dat alles niet rond hem draait bij STVV. Het doel is om STVV in eerste te houden, maar hij wil zichzelf profileren, ten koste van alles en iedereen. Dat kan niet."

Van der Elst is niet van plan Okotie te straffen. "Ik ga ervan uit dat hij nu toch enkele weken geblesseerd zal zijn, dat is als straf voldoende, vind ik", klonk het droogjes bij de Truiense coach.

MEER OVER Franky Van der Elst

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL