Oorzaak ongeval bekend: Wind blaast auto bejaard koppel in Moervaart

Print
Lokeren - De auto van het koppel dat donderdagavond in de Moervaart in Eksaarde (Lokeren) verdronk, kwam door de hevige wind in het water terecht. Dat blijkt uit onderzoek van een verkeersdeskundige.

Het was een jogger die vrijdagochtend het dak van een Nissan Micra voorbij zag drijven op de Moervaart in Eksaarde, vlak bij de Keizersbrug in Sinaai. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en vonden in de auto de lichamen van de 83-jarige Victor Bracke en zijn 78-jarige vrouw Maria Van Marcke, allebei uit Wachtebeke.

Langs de Moervaart loopt alleen een jaagpad, dat vooral gebruikt wordt door joggers en fietsers. Een verkeersdeskundige en een wetsdokter kwamen ter plaatse om de omstandigheden van de dood van het koppel te onderzoeken. Daaruit blijkt dat de auto bijna letterlijk in het water is gewaaid.

Ongeval

“Het was een tragisch ongeval”, verduidelijkt woordvoerder Annelies De Cauwer van het parket in Dendermonde. “De twee reden met hun auto op de aarden wegel die naast het water loopt. Dat is een openbare weg, dus het is niet verboden om daar te komen. De verkeersdeskundige stelde vast dat de chauffeur erg traag reed. Op een bepaald moment zijn ze in de zachte berm geschoven en met de auto in het water beland. Er werden geen sporen gevonden van een andere auto of van misdadig opzet. De kans is groot dat hun auto door het zware stormweer van die avond in de Moervaart is beland. Er waren toen heel wat sterke rukwinden.”

De kinderen van het koppel deden zaterdag een emotionele oproep naar getuigen omdat de omstandigheden van het ongeval niet helemaal duidelijk zijn. De wetsdokter stelde vast dat het duo gestorven is aan verdrinking. Het koppel bleek nog geprobeerd te hebben om uit de auto te geraken. De veiligheidsgordels waren losgemaakt en hun lichamen werden achterin de wagen aangetroffen.

Waar de twee naartoe reden, is niet duidelijk. Hun familie vermoedt dat ze rond 17.30u hun huis hadden verlaten. De kachel werd toen uitgedaan en de rolluiken werden naar beneden gelaten.

BEFO

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio