Kalasjnikov gevonden 
bij lid Sharia4Belgium

Kalasjnikov gevonden bij lid Sharia4Belgium

Kalasjnikov gevonden bij lid Sharia4Belgium

Print
Deurne - De politie heeft een kalasjnikov gevonden bij een lid van Sharia4Belgium. Een “zeer ernstig feit” waardoor het parket en de politie de beweging en haar leden nog beter in de gaten willen houden.

De vondst van het oorlogswapen bij een aanhanger van Sharia4Belgium dateert al van enkele weken geleden, maar raakte nu pas bekend. Het lid van de extremistische beweging, wiens identiteit niet wordt vrijgegeven, had het wapen te koop gezet op een website, en dat was de speurders die Sharia4Belgium in het oog houden, niet ontgaan. Ze vielen bij de man binnen in Deurne en vonden het wapen. Het ging om een zo goed als gebruiksklare kalasjnikov.

De vondst van het wapen is een van de vele incidenten rond de groep Sharia4Belgium. De man bleek een aanhanger van de beweging te zijn die in armoedige omstandigheden leefde en daarom als ‘extra manipuleerbaar’ beschouwd mag worden. Hij wilde het wapen naar eigen zeggen verkopen om aan geld te geraken.

Niet genoeg bewijzen

De Belgische justitie heeft voorlopig niet genoeg bewijzen in handen om de kopman van Sharia4Belgium aan te houden en te vervolgen voor terroristische activiteiten. Abu Imran moet wel op 13 januari voor de rechter verschijnen voor het aanzetten tot discriminatie en haat. Hij niet alleen trouwens. Anjem Choudary, de stichter van Sharia4UK, wordt om dezelfde reden vervolgd.

Choudary was vooral actief in de Antwerpse regio bij de oprichting van Sharia4Belgium. Of hij daadwerkelijk half januari voor de rechter verschijnt, is twijfelachtig. Wellicht kan hij alleen bij verstek veroordeeld worden. Mocht dat het geval zijn, dan loopt hij wel het risico aangehouden te worden zodra hij ons land binnenkomt.

ALEX KESTENS

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio