Ergün Top overweegt overstap naar N-VA

Gemeenteraadslid en advocaat Ergün Top wil niet langer verbonden blijven aan de CD&V, nu die partij samen met sp.a naar de verkiezingen stapt. “Ofwel stop ik met politiek, ofwel stap ik over naar een andere partij. En dan is N-VA de meest logische keuze.” Die laatste wil voorlopig niet reageren op het huwelijksaanzoek.

ikerremans

De advocaat-politicus met Turkse roots heeft de beslissing van zijn partij om samen met sp.a naar de kiezer te trekken, naar eigen zeggen nog niet verteerd. Als hij dat al ooit zal kunnen. “Ik zit in een identiteitscrisis. Waar hoor ik nog thuis? Ik heb steeds de partijlijn verdedigd, maar dit gaat er ver over. Het samengaan met sp.a is enkel bedoeld om twee CD&V-schepenen (Van Peel en Heylen, red.) hun job te laten behouden.”

Voor eind december wil Top een beslissing nemen. “Stoppen wil ik niet. Hoogstens sla ik een verkiezing over. Ofwel stap ik naar een andere partij en dan is de N-VA de meest logische.” Bart De Wever reageert scherp. “Dit is het zoveelste bewijs dat heel wat CD&V’ers zich verraden en verkocht voelen door het kartel tussen sp.a en CD&V.” Maar of Ergün Top welkom is in zijn partij wil hij voorlopig niet gezegd hebben, “Ik voer die gesprekken niet via de media.”

Groen!

Niet alleen bij CD&V zorgt het kartel met sp.a voor hoogspanning. Antwerps Groen!-boegbeeld Meyrem Almaci lanceerde zondag een opmerkelijk project: de groenen trekken naar de gemeenteraadsverkiezingen met een ‘open’ lijst, een lijst waarop met andere woorden ook andere politici van andere partijen welkom zijn. De politica mikt zo naar eigen zeggen onder meer op alle ontevredenen bij sp.a en CD&V die het kartel niet zien zitten. Of Groen! ook in de districten zo’n koers gaat varen, is voorlopig onduidelijk.

WD

MEER OVER CD&V