1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Milow en Selah Sue winnen meeste MIA's

VRT en Muziekcentrum Vlaanderen reikten zaterdagavond de Music Industry Awards (MIA’s) uit. Milow en Selah Sue draafden als prijsbeesten door de muzikale arena. Beide beladen met elk maar liefst drie MIA’s .

laenen stefan

Zeventien MIA’s kregen een nieuwe eigenaar. Schlagerkoning Christoff kroonde zich tot winnaar in het populaire genre. Collega Bart Peeters was de beste in het Nederlandstalige genre. “Hoewel ik geen nieuwe plaat uitbracht. Deze prijs is voor heel mijn bende, een zanger is een groep.”

Milow en Selah Sue zijn de beste mannelijke en vrouwelijke solo-artiesten. Milow verzilverde ook beste pop en live act. Selah Sue bracht het beste album uit en is de best verkochte artiest van het voorbije jaar.

Hooverphonic is de beste groep. De groep dEUS won in de categorie beste rock en hun gitarist Mauro Pawlowski bleek de beste muzikant. Stany Crets vroeg aan Barman om zijn middenvinger niet te tonen, zoals twee edities geleden. Barman schoffeerde niet, maar echt vrolijk zat hij er ook niet bij.

Er zat zelfs een beetje pax media in de show. Clara Cleymans bracht haar imitatie van Selah Sue en drie juryleden van The Voice gaven een MIA aan Selah Sue voor beste album. Bij de voorlopig minder grote goden wint Arsenal in de categorie Dance en tekenen Intergalactic Lovers voor strafste doorbraak. Gotye scoorde met Somebody That I Used To Know de grootste hit van het jaar. De West-Vlaamse Australiër zat aan de andere kant van de wereld en dankte zijn Belgische publiek via een clip. In februari belooft hij live langs te komen.

Het volledig verslag van de show en het vip-feest leest u in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

Stefan LAENEN