Lokeren

Lokeren houdt Standard op 1-1

Standard heeft slechts een puntje kunnen sprokkelen op Daknam. Lokeren hield de Luikenaars op 1-1. Maric scoorde voor de Waaslanders via de stip. Cyriac tekende voor de gelijkmaker.

kscherpenberg

Het was de thuisploeg die al na drie minuten voor het eerste doelgevaar kon zorgen langs aanvoerder Kilian Overmeire, maar die zag zijn schot in hoekschop gaan via het been van een Standardverdediger. De bezoekers reageerden met een zwak schot van Mpoku dat gemakkelijk geklemd werd door Copa. Voor het overige zat de wedstrijd stevig op slot, tot goed halverwege de eerste helft Lokeren nog eens kon dreigen. Leko loodste Mokulu door de bezoekende afweer. Die schakelde doelman Bolat uit, maar besloot schuin voor doel te zwak, zodat een glijdende Ciman in extremis de bal nog net voor de doellijn kon keren.

In de slotfase van een weinig begeesterende eerste helft kwam Standard nog even opzetten. Eerst langs Seijas en even later langs Cyriac, maar Copa wist met beide doelpogingen raad. Ook Lokeren zorgde nog voor doelgevaar langs De Ceulaer, maar ook Bolat was bij de zaak.

Na de rust wijzigde het spelbeeld nauwelijks. Tot Lokeren op het uur een betwistbare strafschop kreeg na een tussenkomt in de zestienmeter van Goreux op Finnbogason. Maric zette die feilloos om. De vierde seizoenstreffer, waarvan drie vanop de stip, van de Lokerse centrale verdediger. De vlam sloeg meteen in de pan, de duels werden bitser en Standard toonde meer aanvalslust. Aanvankelijk zonder succes, want het was de thuisploeg die zeer dicht bij de 2-0 kwam langs Mokulu, die evenwel de staander op zijn weg vond.

En even later lukte het Standard toch langszij te komen. Een hoekschop van Pocognoli kon met het hoofd verlengd worden door Tchité tot bij Cyriac, die aan de tweede paal kon binnen tikken: 1-1 dus in plaats van 2-0. Beide ploegen probeerden in de slotfase nog de zege te forceren, maar de gelijke stand bleef tot het laatste fluitsignaal op het bord.

(DDT)

Scheidsrechter: Serge Gumienny. Toeschouwers: 5.043. Lokeren: Copa, Tiko, Maric, Taravel, De Bock, Mokulu, Overmeire, Persoons, Finnbogason, Leko, De Ceulaer. Standard: Bolat, Goreux, Ciman, Felipe, Pocognoli, Mpoku, Buyens, Van Damme, Seijas, Tchité, Cyriac. Doelpunten: 62' Maric (strafschop) 1-0, 79' Cyriac 1-1. Gele kaarten: Seijas (spelbederf), Goreux (fout), De Ceulaer (fout), Copa (spelbederf), Bolat (protest), Van Damme (fout) Rode kaarten: geen; Vervangingen: 63' Mpoku door Gonzalez, 86' Finnbogason door De Pauw, 86' De Bock door El Mouataz, 88' Leko door Fevang.