Mode

Feestelijk: Zo draag je het tuxedojasje

Print

Feestelijk: Zo draag je het tuxedojasje

De smoking is hot, zeker als je van het vrouwelijke geslacht bent. Jason Wu, Ann Demeulemeester en Balmain toonden reeds verschillende looks op de catwalk. Wij zetten voor jullie de leukste basics voor verschillende gelegenheden op een rijtje.

De tuxedo is niet alleen geslaagd voor een glamoureus feestje, ook een bedrijfsuitstap, een familie-etentje of een onderonsje met vrienden kan door zo'n tof jasje worden opgeleukt.

Bedrijfsuitstapje

Ben je uitgenodigd op een bedrijfsfeestje? Dan mag het ietsje mannelijker zijn. Kies naast je zwarte tuxedojasje voor een witte of zalmroze blouse gecombineerd met een strakke broek. Wil je graag wat kleur in je outfit brengen, kies dan voor felgekleurde hoge naaldhakken of ga voor een geklede broek in rood, blauw of groen.

Familiefeest

Voor het familiefeest mag het iets meer casual zijn. Een warme trui, liefst in een opvallend kleurtje, een tweed rokje of broek en ballerina's in een glansuitvoering passen perfect bij je smokingjasje.

Vriendenonderonsje

Is het feest bij één van je vrienden? Dan mag je gerust wat glitter en glamour uit de kast halen. Ga voor een lange jurk met glitteraccenten, of kies een topje met pailletten, een doorzichtige blouse en een tulerokje.

Beelden: Photo News

NIET TE MISSEN