Politiecommissariaat Matongewijk bekogeld met molotovcocktails

Onbekenden hebben afgelopen nacht enkele molotovcocktails gegooid naar het politiecommissariaat op het Fernand Cocqplein in Elsene.

drombouts

Daarbij raakten onder meer twee politievoertuigen beschadigd. Er vielen geen gewonden. Dat meldt Dorothée Cattrysse, woordvoerster van de burgemeester van Elsene, zaterdag.

Schoonmaak

De gemeentelijke netheidsdiensten van Elsene hebben de afgelopen nacht aan Naamse Poort een schoonmaakbeurt gehouden na het geweld van vrijdagavond. Naast vernield stadsmeubilair waren er ook gebroken vitrines en een paar uitgebrande auto's. In overleg met de politie zijn er ook preventieve maatregelen genomen.

De netheidsdiensten hebben alle vuilniszakken en dozen verwijderd om de kans op mogelijke brandschade te beperken. Ook aan bewoners en bedrijven wordt gevraagd om niets op straat te zetten dat brandbaar is.

De voorzorgsmaatregelen gelden in de Waversesteenweg, Elsensesteenweg en de aangrenzende straten. Op vraag van de politie werden preventief losliggende stenen en planken verwijderd voor het geval het tot nieuwe rellen zou komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER