Onderzoek naar 1-7-uitslag bij Zagreb-Lyon

De Franse autoriteiten stellen een onderzoek in naar het Champions League-duel tussen Dinamo Zagreb en Olympique Lyon van gisteravond. De Franse club won met opmerkelijke 1-7-cijfers op het veld van de Kroatische club. Hierdoor werd Ajax op basis van het doelpuntensaldo uitgeschakeld voor de laatste zestien in de Champions League.

mimeers

De Franse spelkansencommissie ARJEL start nu een onderzoek. Bestudering van de beelden uit Zagreb leidden onder meer op internet al tot hevige discussies over omkoping. Zo knipoogde Zagreb-verdediger Vida richting Gomis (foto), spits van Lyon. Dat gebeurde net nadat Gomis het vijfde doelpunt voor Lyon scoorde, waardoor de Franse club geplaatst was. Gomis zou daarna zijn duim hebben opgestoken.

Ajax had vanochtend nog niets besloten over eventuele klacht. De beelden zijn onderzocht en “wij besluiten vanmiddag wat wijsheid is”, aldus een woordvoerder.

Coach ontslagen

Meteen na de 1-7-nederlaag ontsloeg de Kroatische club haar coach Krunoslav Jurcic. In de Champions League slaagde hij er niet in om punten te pakken. Zagreb vond slechts drie keer de weg naar het doel en kreeg er 22 binnen.

"Vanmiddag praatten we met Jurcic nog over de lange termijn, maar dit was een beschamende avond. We moeten een manier vinden om het weer goed te maken met onze fans", zei Zagreb-directeur Mamic.

Belga Foto Reuters

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio