Ouders: "Opgelucht dat Nicky ongedeerd is"

Ouders: Opgelucht dat Nicky ongedeerd is

Ouders: "Opgelucht dat Nicky ongedeerd is"

Print
De ouders van de 24-jarige Nicky Leliaert uit Houthalen-Helchteren reageren opgelucht. Nicky was sinds afgelopen zondag vermist. De jongeman kampt met een mentale achterstand en had zich na een zwerftocht in de nacht van dinsdag op woensdag gemeld bij een instelling in Zoersel - op zo’n 100 kilometer van de plaats waar hij verdwenen was.

Hoe Nicky Leliaert, een 24-jarige jongen met een mentale handicap, in Antwerpen terechtkwam, is vooralsnog niet duidelijk.

Vast staat wel dat hij zichzelf aanmeldde bij een instelling en dat de politie van Houthalen- Helchteren hem daar is gaan halen. Inmiddels is de jongeman terug in Ter Heide, het opvangcentrum voor gehandicapten in Genk waar hij verbleef. Nicky verdween zondagavond nadat hij tijdens een cafébezoek met zijn ouders naar buiten was gegaan om een sigaret te roken.

“Nicky is terecht maar we gaan hem nog niet vragen wat hij allemaal gedaan heeft en hoe hij in Zoersel terechtgekomen is”, zegt Lieve Vandersmissen van Ter Heide. “Door aandacht te schenken aan zijn daden, zouden we hem daarvoor belonen. En dat mag niet de bedoeling zijn. We zijn in ieder geval heel blij dat hij terecht is en het goed stelt.”

Schrik

Ook Nicky’s ouders en zus zijn zeer opgelucht dat hij weer terecht is. “En vooral: dat hij ongedeerd is, want dat was natuurlijk onze grootste schrik. Nicky is door zijn mentale achterstand immers heel kwetsbaar”, zegt zus Wendy. Hoe Nicky in Zoersel terechtgekomen is, daar hebben ook de ouders het raden naar. Al heeft vader Toine wel een idee. “Nicky weet zijn weg met het openbaar vervoer. Hij stapt gewoon de trein of bus op, hij mag gratis reizen. Zo is hij al eens tot in Blankenberge geraakt. Ik denk dat hij op dezelfde manier in Zoersel terechtgekomen is. Hopelijk moeten we dit niet nog een keer meemaken. We hebben heel veel angst gehad dat hem iets zou overkomen.”

Chris NELIS

Nu in het nieuws