Vrouwelijke CD&V-parlementsleden protesteren met zwarte kleren

Zo goed als alle vrouwelijke parlementsleden van CD&V dragen woensdag zwarte kleren. Ze willen daarmee op een symbolische manier hun ongenoegen tonen tegen het ontbreken van CD&V-vrouwen in de nieuwe federale regering.

jrosquin

Dat er van de vier regeringsposten voor de Vlaamse christendemocraten geen naar een vrouw ging, botste her en der al op kritiek. Zo was er onder meer forse kritiek van de CD&V-vrouwenorganisatie Vrouw en Maatschappij en van Miet Smet.

Ook de CD&V-vrouwen in het federale en het Vlaamse parlement zijn duidelijk niet opgezet met het ontbreken van een CD&V-vrouw in de nieuwe regering. Om hun ongenoegen te tonen, was er afgesproken dat ze woensdag allemaal zwarte kleren zouden dragen.

Terwingen

Dat nu ook het fractievoorzitterschap in de Kamer naar een man (Raf Terwingen) gaat, wakkert het ongenoegen nog aan. "Dat het opnieuw geen vrouw is geworden, is bijzonder jammer. Het heeft maar één stem gescheeld. Sonja Becq heeft nipt de duimen moeten leggen. Nochtans is voorzitter Wouter Beke zelf nog in de fractievergadering komen pleiten voor de aanstelling van een vrouw", zo zegt een parlementslid.

Lees ook: Raf Terwingen is fractieleider voor CD&V in de Kamer

Foto: ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER